Ország-világ

2005.06.20. 07:15

Pérez elbúcsúzott, de lehet, hogy mégis marad

Ott lehet a jövő évi kontinensbajnokságon az olimpiai negyedik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatott, mely kettős győzelemmel, 68-54-es összesítéssel jutott túl a Macedónia elleni selejtezőn.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="280"] Buday Dániel (2) három gólt lőtt a Macedónia elleni békéscsabai meccsen
[/caption]A Szkopjéból hozott háromgólos előnyt a szombati békéscsabai visszavágón további tizenegy találattal (36-25) fejelte meg Skaliczki László társulata. A megfiatalított csapat immár azon izgulhat, hogy milyen ellenfeleket hoz majd a január 26. és február 5. között esedékes svájci Európa-bajnokságra a jövő szombati luzerni csoportbeosztó sorsolás.
A csordultig telt csabai csarnokban Lendvay kivételével valamennyi magyar mezőnyjátékos góllal vállalt részt a fölényes és meggyőző sikerből, a közönség azonban leghosszabban a hét találatot jegyző Pérez Carlost ünnepelte. A 2001-es világbajnokság gólkirálya, a magyar válogatottban 44 alkalommal szerepelt honosított kubai játékos már az athéni olimpia után, tavaly ősszel bejelentette, hogy a most zárult Európa-bajnoki selejtezők után visszavonul a nemzeti együttesből, s csak klubjában, a Veszprém csapatában játszik a jövőben. Ezzel együtt a szövetség vezetői nem tartják kizártnak, hogy néhány fontos meccsre még sikerül visszahívni a válogatottba a világhírű átlövőt.
Skaliczki László szövetségi kapitány:
„A fiatal, az olimpiához képest átalakított csapat bebizonyította, hogy képes nagyszerű eredményeket elérni. Fontos, hogy a magyar kézilabda-válogatott ott legyen a világversenyeken. A macedónok nem adták meg könnyen magukat, de amikor fáradság miatt cserélniük kellett, már nem tudtak lépést tartani velünk.”

Buday Dániel (2) három gólt lőtt a Macedónia elleni békéscsabai meccsen -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában