Ország-világ

2005.06.20. 00:00

Sétálóövezet lesz a budai alsó rakparton

– Nem lesz út a csepeli szennyvíztisztítóhoz vezető csatorna felett – mondta lapunknak Vajda Pál főpolgármester-helyettes. – A budai alsó rakpart kiszélesített sávján sétálóövezetet alakítunk ki. Így közelebb hozhatjuk a Dunát az emberekhez.

Kiss G.

A kérdésről Demszky Gábor főpolgármester és Persányi Miklós környezetvédelmi miniszter tartott egyeztetést a napokban. A két politikus találkozóján az észak-pesti hulladékégetőről és a majdani Margit-szigeti szennyvíztisztítóról is szó esett. – A tervezettnél hamarabb állnak üzembe a rákospalotai szemétégető felújítás alatt álló kazánjai. Emiatt a 4,5 milliárd forintos állami támogatás kifizetését is előrehozzák – mondta Vajda Pál. A korszerű füstgázmosókkal felszerelt berendezések valószínűleg szeptemberre teljes egészében elkészülnek. Felmerült, hogy a Margit-sziget szennyvíztisztítását egy élő botanikus kerttel oldanák meg. – Ennek támogatásáról egy megvalósíthatósági tanulmány elkészítése esetén lehet szó – mondta a főpolgármester-helyettes. Ezt a jelentkező cégnek és a csatornázási műveknek kell elkészíteniük.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában