Ország-világ

2005.06.28. 00:00

Simon Tibor halála ismét napirenden

A három éve húzódó eljárás 2002. április 21-ére nyúlik vissza. A hajnali órákban Budapesten, a Café Allure szórakozóhely előtt ekkor támadták meg Simon Tibort. A volt válogatott futballista, a Sopron vezetőedzője két nappal később belahalt súlyos koponya- és agysérüléseibe.

Nagy E. D.

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A vádlottak közül ma már csak az elsőrendű van letartóztatásban
[/caption]A bűncselekménnyel négy személyt gyanúsítottak meg, közülük hárman a szórakozóhelyen biztonsági őrként dolgoztak. Az elsőrendű Galambos János volt az egyedüli, aki beismerő vallomást tett, társai tagadták a bántalmazást. Az ügyben egyszer már született nem jogerős ítélet. Ebben az elsőrendű vádlottat 12, a másod- és harmadrendűt 10-10, a negyedrendűt pedig nyolc év börtönbüntetéssel sújtották. Az ítélet azonban nem lett jogerős, mert februárban az ítélőtábla hiányosságokat állapított meg a döntéssel kapcsolatban, és új eljárást írt elő.

A per eleinte halált okozó testi sértés miatt indult, ám ezt időközben az ügyészség módosította emberölésre. Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője lapunknak azt mondta: a megismételt eljárásban már ez utóbbi a vád. Magyar György, a harmadrendű vádlott védője ugyanakkor nem ért egyet az ügyészség álláspontjával. Úgy fogalmazott: arra számít, hogy az új eljárásban előkerülnek azok a bizonyítékok, amelyek igazolják, hogy nem azok verték meg Simont, akik a bíróság előtt állnak. Ehhez az ügyvéd szerint újabb tanúkihallgatások is szükségesek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában