Ország-világ

2005.06.20. 07:08

Sötét Angyal akcióban

A Sötét angyal főhősnőjét jól ismerik a magyar tévénézők. Jessica Alba most a nagy sikerű képregény-feldolgozásban, a Sin Cityben kápráztatja el a férfiakat.

Tornai Sz.

Ősrégi hollywoodi recept az ártatlanság és a bűn kontrasztja. A bájus arcú szépség, Jessica Alba épp e kontraszt további kiélezésére született. Idehaza a Sötét angyal című sorozatban láthatják a magyar nézők, hogy a babaarcú lány miként számol le rezzenéstelen arccal esküdt ellenségeivel. Elragadó mosolyával és kecses mozgásával hovatovább hűen követi a jézusi intelmet: legyetek szelídek, mint a galamb, és ravaszak, mint a kígyó.

A fajelmélet képviselői nyilván megpukkadnak mérgükben, de a különféle fajok keveredéséből többnyire rendkívül érdekes emberek születnek. Ha nőről van szó, szinte mindig egzotikus szépség a nász gyümölcse. Jessica Alba egy mexikói férfi és egy francia-dán hölgy házasságából született. Mint Jessica többször nyilatkozta, az édesapja bőre sötét, az anyjáé pedig tejfehér. Jessica különleges szépségét újabban a Sin City című képregény-feldolgozásban lehet csodálni.

A filmben parádés a felhozatal, úgy látszik, a bűn városa hemzseg a világ legszebb asszonyaitól. Közülük is kiemelkedik az éjszakai mulató szirénje, Nancy. Hajszálon múlott, hogy kiskorában nem került a perverz gyilkos karmai közé. A nyugalmazott detektív (Bruce Willis), végül az életét is feláldozza érte. Mindenki tudja, hogy egy ilyen lányért meghalni is érdemes.

Jessica nem véletlenül lett színésznő, már ötéves korától készült a színészi pályára. Ám első nagyjátékfilmjébe tíz évvel ezelőtt nem átütő tehetségével sikerült bekerülnie, hanem hajkoronája okán. Azóta a legkülönfélébb filmekben játszott, pályája irigylésre méltóan ível felfelé. Így aztán nyugodtan hódolhat két nagy szenvedélyének, az úszásnak és a könnyűbúvárkodásnak.

Édesapja mexikói, édesanyja francia-dán

Főbb filmjei: Sin City (2005), Honey (2003), A nyelvtanárnő (2002), Paranoid (2000), Sötét angyal (2000), A bambanő (1999), Kéz őrület (1999), Flipper legújabb kalandjai (1995) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában