Ország-világ

2005.06.29. 06:20

Tagadják Simon Tibor meggyilkolását

Nagy Eszter Dóra

– Határozottan kijelentem, hogy nem bántalmaztam Simon Tibort – fogalmazott a Fővárosi Bíróságon újrakezdődött büntetőper tárgyalásán a negyedrendű vádlott, H. Attila (24). Hasonlóan nyilatkoztak vádlottársai is, akik a történtek helyszínén, a Cafe Allure szórakozóhelyen biztonsági őrként dolgoztak. Egyedül az elsőrendű vádlott, G. János (30) ismerte el, hogy részt vett a bántalmazásban, amely végül a sportoló halálához vezetett.

– A testi sértésben bűnös vagyok, de embert nem öltem – mondta. Egyébként ő volt az egyedüli, aki a bíróság kérdéseire hajlandó volt válaszolni. A többiek még ezt sem akarták megtenni. G. János a bíróság mikrofonján szemléltetve még azt is megmutatta, pontosan hogyan és milyen irányból ütötte meg Simon Tibort.

Az eset még 2002. április 21-én hajnalban történt. G. János vallomása alapján Simon feltűnően szórakozott, a társaságában egymásra locsolták a pezsgőt. A vádlott csak annyit látott, hogy a sportoló lefejelt egy arabot, aki szintén egy társasággal volt a helyszínen. G. ezt végignézte, majd ő is összetűzésbe került Simonnal. A sértett leköpte, erre ő ütött. Ekkor jelentek meg a biztonsági őrök, és dulakodás alakult ki. Simon az utcára menekült, ahol utolérték üldözői és tovább bántalmazták. A vádlott is megütötte egyszer, sőt meg is rúgta. Ám azt határozottan cáfolta, hogy a fején. Azt bizonygatta, ő a derekán rúgta meg a földön fekvő Simont.

A perben 2004 júniusában született először ítélet, amelyben a Fővárosi Bíróság bűnösnek ítélte a vádlottakat. Ezt a döntést azonban februárban hatályon kívül helyezte a Fővárosi Ítélőtábla és új eljárást írt elő. Az ügyben négy határnapot tűztek ki, csütörtökön tanúmeghallgatással folytatódik az eljárás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában