Ország-világ

2005.06.11. 06:44

Talmácsi Gábor most is esélyes

Mugellói győzelme igencsak megnövelte az érdeklődést Talmácsi Gábor (125 köbcm) iránt. A hozzáértőknél is, akik a hét végi, barcelonai Katalán Nagydíj egyik esélyesének tartják. Ha sikerül nyernie Talmácsinak, akkor ő lesz az első a magyar motorosok között, aki két egymást követő világbajnoki futamon az élen végzett.

Malonyai P.

[caption id="" align="alignleft" width="319"] Talmácsi Gábor jól ismeri a vasárnapi Katalán Nagydíj helyszínét
[/caption]Ne kiabáljuk el, de azért rögzítsük: a szakemberek közül néhányan azt is lefogadnák, hogy a vasárnapi verseny után Talmácsi Gábor vezeti majd a pontversenyt. A magyar motoros reményeit növeli, hogy jól ismeri a pályát, a márciusi teszteken igen jó időket motorozott rajta. Az első napon harmadik lett, ám csupán egyetlenegy tizedmásodperccel maradt el az elsőtől, a második napon pedig negyedik lett.

– Talán a barcelonai pályát ismerem legjobban az összes közül, több száz kört megtettem már rajta, így nincs bennem félelem. Olyan lesz, mintha otthon lennék, már alig várom a versenyt – mondja Talmácsi. – Édesapám is itt lesz a versenyen, ami különösen feldob. A motorom ugyan még nincs teljesen kész, még kapok néhány új alkatrészt a versenyre, ha minden igaz, a beszerelésükkel többre lesz képes a gép, mint eddig volt. A mugellói első hely, az, hogy élni tudtam a lehetőséggel, nagyon feldobott.

A kategória másik magyar indulója, Tóth Imre is optimista, ő is szereti Barcelonát, és pontszerző helyre várja magát. Az első időmérőn Talmácsi 5., Tóth 36. lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában