Ország-világ

2005.06.20. 00:00

Újabb lakástűz gyilkolt meg egy férfit Budapesten

Az előzetes adatok szerint füstmérgezésben halt meg az az 55 éves férfi, akinek holttestét otthonában, lángok közt találták meg a tűzoltók – tudtuk meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletétől.

Nagy E. D.

A IX. kerületi Vendel utca régi bérházában szombat este csaptak fel a lángok. Azt még nem tudni, hogy miért. A második emeleti lakástűzről a házban lakók értesítették a tűzoltókat. Ők találtak rá a lángok eloltása után a férfira, akin már nem tudtak segíteni. Az eset során idegenkezűség nem merült fel, ezért a rendőrség államigazgatási eljárásban vizsgálja a történteket.

Idén már több lakástűz szedett áldozatot. Legutóbb csütörtök éjjel, a Pest megyei Herceghalmon egy középkorú férfi halt meg, amikor a földszintes sorházban teljesen kiégett a lakása. Budapesten is több tragédia történt, a múlt héten egy lakó mentett ki a lángok közül egy sokkos állapotban levő fiatalembert. Ő szerencsés volt. Nem úgy, mint márciusban egy 72 éves asszony a XVIII. kerületben, akinek családi házában az ágybetét gyulladt meg. A Karikás Frigyes utcában februárban ketten, a Cserhát utcában egy idős nő halt meg a lángok közt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában