Ország-világ

2005.06.08. 06:25

Víg kalmárban vidáman

Mindent, ami szem szájnak ingere az asztalra tálalták a vendéglőben. A Mikroszkóp Színpad társulatát várták a Víg kalmárba.

Szilágyi Ágnes

[caption id="" align="alignleft" width="307"] Sas József nem tétovázott. Maga köré gyűjtötte a szép lányokat, a táncosokat. Balról: Balogh Borcsa, Kiss Gabi, Demeter Nóra.
[/caption]A művészek egyik törzshelye a vendéglő. Aki egyszer megkóstolta a főztjüket, többé nem szabadul. Kern András csak ott eszik szalontüdőt, ahogy Koltai Róbert, Bajor Imre, Koós János és barátai is sűrűn megfordulnak az étteremben. Most a hátsó kertbe várták a Sas-társulatot. Megérkezett többek között Lóránt Lenke, Heller Tamás, Körmendi János, Bodrogi Gyula, Baranyi László, Trunkó Barna, Selmeczi Tibor és Beregi Péter is.

A direktor a tásulati ülésen már kibeszélte magát, ezért a vendéglős Hámori Tamás köszöntötte a színészeket, majd az asztalra kerültek az étkek. A késő délutánba nyúló ebédnek egy tizenkilenc kilós pulyka esett áldozatul, amelyet egészben megsütöttek. Koleszterinbomba, de finom volt a sült csülök is. A karcsúságukat féltők grillezett húsokat és zöldségek ehettek. Sas József kikötötte, a városszerte híres barackos, mákos gombócot muszáj elkészíteniük nekik az évadzáró bulira. Hideg epres rétes, tiramisu és gyümölcsök zárták a királyi lakomát. No meg Böröczki József magánszáma. Ő Nacsa Olivért cikizte csöppet, aki az egyik jelenlévő táncoslányt szédítette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában