Ország-világ

2005.07.22. 06:53

Dunakeszi több méterrel növelné a szemétdombját

Dunakeszin várhatóan napokon belül újra paprikás lesz a hangulat. Kecskeméthy Géza polgármester ugyanis olyan határozati javaslatot fogalmazott, amely a hulladéklerakó bővítését szolgálja. A képviselő-testület jövő csütörtökön dönt az előterjesztésről. Nem hétköznapi vita várható.

Zsidai Péter

A kormányzó koalíció tagjai, a lokálpatrióták évekkel korábban maguk gyűjtöttek aláírást a lerakó bővítése ellen. Nemcsak a környéken, hanem távolabb lakók is jelezték, elviselhetetlen bűzt hoz a szél a hulladékhegy felől. Emiatt aztán a városvezetés elállt a bővítéstől, és egy hulladékhamvasztóban látott fantáziát. Ehhez azonban hiányzott a hozzáértés, a pénz, de a szomszéd településekkel sem egyeztettek. Ez ellen is tiltakozott a lakosság, ám kellő számú aláírás híján népszavazás nem lett belőle. Az ötlet megvalósításához azonban a városvezetés még néhány hónapja is szerette volna megnyerni a lakosságot.

A Reggel információja szerint helyi környezetvédő szervezetek vezetői máris elkezdték szervezni a tiltakozást. A bővítés úgy valósulna meg, hogy északi irányban, egy erdősávot kiirtva terjeszkedne. Továbbá 11 méterrel magasítanák meg a jelenlegi szemétdombot, amely már ma is a táj legmagasabb pontja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában