Ország-világ

2005.07.04. 00:00

Egy évet csúszik a Garay piac átadása

– Milyen peckesen sétálgatott Demszky a bezáráskor a Garay piacon! – idézi fel a másfél évvel ezelőtti eseményeket Kecskés Gusztáv. – Mintha mérget vehetnénk rá, hogy az új idén szeptemberre kész lesz. Ehhez képest most tartanak a mínusz egyedik szintnél.

Rados V.

A többletmunkát, amely miatt az új csarnokra még várnunk kell, az ősszel kitört botrány okozta. Mint ismeretes, repedtek a házak az építkezés környékén. – Megerősítettük a résfalat, hogy az épületeket megvédjük – mondja Zsohár Árpád, a Pendola Holding Center Kft. ügyvezetője. – A terveket meg újra át kellett gondolnunk. Június 8-án lett meg a jogerős építési engedély.

Most azt ígérik, 2006. július 1-jén adják át a csarnokot. Egy föld alatti szinttel több lesz, de nem mélyebben, mert csak a födémeket helyezték át. A mélygarázsba hajtóknak így nem géppel kell majd lejutniuk, hanem mehetnek a rámpán. A házakat akkor hozzák helyre, ha elérték az utcaszintet. A képviselő ezt kételkedve fogadja. – Csalódottak a lakók – mondja Kecskés. – Némelyek perrel fenyegetőznek.

Zsohár Árpád mást tapasztalt. Szerinte minden zökkenőmentesen halad. – A tizennyolc lakást, ahol károk keletkeztek, megcsináljuk – ígéri. – Azt a négyet, ahonnan elutaznak nyaralni, előreveszszük, a Garay tér 8. szám alattit pedig teljes egészében felújítjuk.

A társasház volt a legrosszabb állapotú épület a téren, ezért süllyedt meg ez a legjobban. A falak megrepedtek, a gázvezeték széttörött, írtuk meg korábban. Utóbbit az építtető már télen saját költségén kicserélte. – Nagyon jó a kapcsolatom a lakókkal – így Zsohár. – Személyesen ismerek mindenkit. Az embereim szívességből valakinek még a konyhaszekrényét is felszerelték.

Tizenegy szintes csarnok

–4., –3. szint: parkoló –2. szint: parkoló, kiszolgáló helyiségek –1. szint: őstermelők 0. szint: üzletek 1. szint: bankok, irodák, üzletek 2–6. szint: 200 lakás. A lakások közül 78 már elkelt. Az ellenzék egyébként további lépéseket tervez a beruházással kapcsolatban. Az Állami Számvevőszéknél vizsgálatot kezdeményeznek a hitelfelvételről. Az önkormányzati tulajdonú Garay Rt. 2,3 milliárdos kölcsönszerződést készül aláírni a napokban az OTP-vel.

Rados V. Tizenegy szintes csarnok –4., –3. szint: parkoló

–2. szint: parkoló, kiszolgáló helyiségek

–1. szint: őstermelők

0. szint: üzletek

1. szint: bankok, irodák, üzletek

2–6. szint: 200 lakás. A lakások közül 78 már elkelt.

Az ellenzék egyébként további lépéseket tervez a beruházással kapcsolatban. Az Állami Számvevőszéknél vizsgálatot kezdeményeznek a hitelfelvételről. Az önkormányzati tulajdonú Garay Rt. 2,3 milliárdos kölcsönszerződést készül aláírni a napokban az OTP-vel. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában