Ország-világ

2005.08.01. 00:00

Fidesz: az MSZP ne költse a kormány pénzét!

A Fidesz szóvivője szerint pártállami időket idéző módon fonódik össze az MSZP és a Gyurcsány-kormány propagandája, amire a rendszerváltás óta nem volt példa Magyarországon.

Sz. Sz.

Révész Máriusz szombaton, az MSZP Köztársaság téri székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján közölte: a Fidesz azt kéri az MSZP-től, hogy a száz lépés programra elköltött 150 millió forintot haladéktalanul fizesse vissza a kormány kasszájába, hiszen a telefonos kampányból teljesen egyértelműen kiderül, hogy ez az összeg Gyurcsány Ferenc szocialista pártkampányát szolgálja. A politikus emlékeztetett arra, hogy néhány nappal ezelőtt elkezdődött Gyurcsány Ferenc telefonos kampánya, amelyben ha valaki azt válaszolja, hogy még nem hallott a kormány száz lépés programjáról, akkor a miniszterelnök megkérdezi, hogy az illető hozzájárul-e ahhoz, hogy MSZP-aktivisták felkeressék és tájékoztassák a programról. Bírálta a kormány SMS-kampányát is, feltette a kérdést, vajon miért költenek erre közpénzt, ha – amint azt a kormányszóvivő mondta – nem követi jogalkotás a programot.

Nyakó István MSZP-szóvivő a távirati irodának elmondta: „nem vitatható el egy párttól sem kormányzati időszakában, hogy tájékoztassa a választókat azokról az eredményekről, amelyeket elért”. Hozzátette: a telefonos tájékoztató a száz lépés programról a Magyar Szocialista Párt programja, és azt az MSZP fizeti saját költségvetéséből. A kérdések és válaszok programsorozatot pedig a központi költségvetés finanszírozza, amit a parlament decemberében elfogadott. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában