Ország-világ

2005.07.30. 06:04

Hallgat a BKV huszonnégy tanácsadójáról

Érdemi válasz nélkül hagyta a BKV szerkesztőségünket. Keddi számunkban írtuk meg, hogy huszonnégy szakmában tanácsadókat fog alkalmazni a közlekedési cég. Beleértve az informatikát, a mérnöki, tervezési munkát, a pénzügyi és általános vezetési, a környezetvédelmi, szennyvízkezelési, egészségügyi, humánpolitikai és PR-területeket. Azt szerettük volna megtudni, miért van rájuk szükség, és hány forintot különítenek el számukra.

Zsidai P.

A BKV annyit közölt, kiemelt értékű építési beruházásai megvalósításához és profiljába nem tartozó szolgáltatások lebonyolításához kellenek a szakértők. Mielőbb listára akarják venni a  feltételeknek megfelelő szakértőket. Az előminősítéses szűrésnek köszönhetően ugyanis a tanácsadók kiválasztásának közbeszerzési eljárása gyorsabban és eredményesebben lefolytatható. Ha elkészül a lista, azonnal tudnak választani.

A BKV nem árulta el, hány tanácsadót szeretnének alkalmazni, csak azt, hogy a lista határozatlan ideig érvényes lesz. Azt sem közölték, miért nem bízzák 13 ezer munkatársuk közül valakire a feladatokat. Cikkünk nyomán Kupper András (Fidesz) közleményt adott ki. A frakcióvezető a BKV menedzsmentjének önkritikájaként értelmezi az általános vezetés, valamint a beszélgetős esztrádműsorokat idéző konzultációs területek meghirdetését. – Most már kezd körvonalazódni, mire kellett az amúgy hatvanmilliárdos hiánnyal számoló cégnek a tizenötmilliárdra rúgó hitelt felvenni – állítja.

Mit épít a BKV?

Nem tudni, mit ért a BKV kiemelt értékű építési beruházásain. A pályázati kiírásban ugyanis az olvasható, hogy a tanácsadók szerződései nem kapcsolódnak az Európai Unió alapjaiból támogatott beruházásokhoz. Márpedig a főváros minél több brüsszeli eurót szeretne látni közlekedési beruházásihoz. A 4-es, az 5-ös metró építéséhez és a villamoshálózat fejlesztéshez is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában