Ország-világ

2005.07.25. 00:00

Házfelújítások: ami másnak rossz, nekem sem lehet jó

Kételkedve fogadták a hírt a Holló utcában építkező cégek: versenytársuk saját költségén felújítja a Garay tér 8-at. A társasház az új csarnok építése miatt megrongálódott, de a Pendola nemcsak a károkat javítja ki. A teljes épületet rendbe hozzák.

Rados Virág

[caption id="" align="alignleft" width="264"] Itt még csak építkeznek, de hamarosan felújítják a szomszéd házakat is
[/caption]– Csak nem hiszi, hogy ez igaz? – kérdez vissza Hildebrand László, az Autoker Holding Rt. lebonyolító cégének vezetője. – A pénzével mindenkinek el kell számolnia. A károkat az építtetőnek kötelessége helyreállítani, a költségeket a felelősségbiztosítás fedezi. A Holló utcában pórul járt 1. számú házért az Autoker nem vállal felelősséget. Hogy a Garay téren a Pendola gesztust gyakorol? Szerintük ezt nem így kell felfogni. – A vállalkozónak érdeke a homlokzatfelújítás – mondja Hildebrand. – Szebb lesz az utca, szívesebben költöznek oda. Az ilyennek marketingértéke van. Egyébként a Holló 1. nem szomszédos a mi építkezéseinkkel.

A másik cég, a Hazai Lakóingatlan Szövetkezet elnöke ugyanezt mondja. Senki nem várhatja tőlük, hogy egy régi házat csak azért teljesen felújítsanak, mert az építkezés némi kárt okozott benne. Ahol muszáj volt, ott megcsinálták a felméréseket, kijavítják, amit kell. - Nekünk nem az a dolgunk, hogy jótékonykodjunk, hanem hogy új eszközöket hozzunk létre – vélekedik lapunknak Máté István.

Zsohár Árpád, a Pendola ügyvezetője elismeri: van üzleti érdek a dologban. De korántsem annyi, hogy azért több száz milliós költségbe verje magát. Őt más szempontok is vezérlik. – Így nyugodtabb a lelkivilágom – mondja. – Nekem fontosak az emberi kapcsolatok, a jó szó, a korrektség. Csakis magamnak tartozom elszámolással, és a lelkiismeretemnek. Ami a másiknak nem jó, nekem sem lehet az.

Akár hiszik, akár nem, kezdődik a felújítás

Több száz millióért újítja fel a Pendola Holding Center Kft. a Garay tér 8. sz. alatti társasházat – írtuk meg korábban. Az épület külső és belső homlokzatát is teljesen megszépítik. A huszonhárom lakást kifestik, kimázolják, ahol kell, természetesen újraburkolják. Mindez nemcsak az építkezés okozta károkra terjed ki. Az eltörött gázvezetéket már korábban, télen kicserélték. A teljes felújítással várhatóan a csarnok júliusra tervezett átadása előtt kész lesznek.

Az épület külső és belső homlokzatát is teljesen megszépítik. A huszonhárom lakást kifestik, kimázolják, ahol kell, természetesen újraburkolják. Mindez nemcsak az építkezés okozta károkra terjed ki.

Az eltörött gázvezetéket már korábban, télen kicserélték. A teljes felújítással várhatóan a csarnok júliusra tervezett átadása előtt kész lesznek. Itt még csak építkeznek, de hamarosan felújítják a szomszéd házakat is -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában