Ország-világ

2005.07.12. 00:00

Járókelők vették üldözőbe a zuglói zálogház rablóját

Fegyverrel rabolta ki egy 25 év körüli fiatalember a zuglói, Telepes utcai zálogfiókot. Sas Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese lapunknak azt mondta: a tettesről anynyit lehet tudni, hogy baseball- sapkát viselt, erős testalkatú és 190 centiméter magas. A rabló csak készpénzt vitt el a fiókból, ékszert nem. A helyiségben több alkalmazott is volt, akikre a tettes fegyvert fogott, ám nem használta azt. Egy fekete zacskóba rakta zsákmányát és a Nagy Lajos király útja felé menekült.

Nagy Eszter Dóra

Üldözőbe vette a fiók biztonsági őre, és utcákon át követte a rablót. Ezt meglátta két járókelő és ők is az elkövető nyomába eredtek. Ekkor a rabló elejtette a pénzzel teli zacskót és sikerült kereket oldania. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a teljes zsákmány megkerült-e vagy valamennyit sikerült elvinnie a fiatalembernek.

Legutóbb múlt héten pénteken raboltak ki egy lottózót Zuglóban. A tettes személyleírása ráillik a zálogfiók tegnapi kifosztójára, ráadásul az a rabló is baseballsapkát viselt. A rendőrség azonban nem kívánta megerősíteni, hogy ugyanaz lenne az elkövető. Csak annyit közöltek, hogy vizsgálják ezt a lehetőséget is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában