Ország-világ

2005.07.06. 00:00

Kerékbilincsek okozhatják Varsányi bukását

Teljes a bizonytalanság azzal kapcsolatban, mi lesz Varsányi Péter sorsa. Nem elég korszerű és hatékony a fővárosi közterület-felügyelet munkája, ezért Demszky Gábor főpolgármester június 27–én indítványozta a szolgálat igazgatójának felmentését.

Vég M.

A budapesti városvezető kezdeményezéséről a fővárosi közgyűlés városrendészeti bizottsága illetékes dönteni.
A kerékbilincselést végző szervezetet az elmúlt években kétszer is átvilágították, és ennek köszönhetően ugrásszerűen megnőtt a bevétele.
Demszky szerint azonban a bevételek fokozása helyett inkább az illegális árusítás és a falragasztások visszaszorítására kellene nagyobb figyelmet fordítaniuk a felügyelőknek. A főpolgármester elégedetlen a szervezet lakossági megítélésével is. 
Kupper András, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint megint egy szokásos, elhamarkodott intézkedésről van szó.
– Egyelőre tanácstalanok vagyunk. Én is csak a sajtóból értesültem, hogy felmerült Varsányi Péter felmentése. Sajnos nem láthatunk be a színfalak mögé. A közterület-felügyelet megrendelője a fővárosi önkormányzat. Előírhatja, hogy mivel mennyit foglalkozzanak az alkalmazottai. Mivel feles szavazásról van szó, a döntés kimenetele borítékolható. Az igazgató sorsáról jövő szerdán dönt a városrendészeti bizottság. A szakbizottság szocialista elnöke, Danielisz Béla addig nem kíván nyilatkozni az esetleges személycsere indokairól. Az utód nevét egyelőre homály borítja.

Megfelelni a kihívásnak

A felügyelők jelentős részét korruptnak tartja a lakosság. Az elmúlt két évben 105 fővel nőtt a közterület-felügyelők száma. A főpolgármesteri hivatal az elmúlt öt év tevékenységét értékelte. Szerintük a kor kihívásainak és követelményeinek csak korszerűbb struktúrával lehet megfelelni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában