Ország-világ

2005.07.14. 00:00

Lassan halad a Gyurcsány-testület munkája

BAMA

Nehezen megy a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úgynevezett vagyongyarapodását vizsgáló parlamenti bizottság munkája. Tegnap ugyanis a bizottság előtt nem jelent meg az a két meghívott, akiknek kérdéseket szeretett volna feltenni a testület. Az Aldo Kft. és az Altus Rt. vezetői elfoglaltságukra hivatkoztak. Múlt héten a mosonmagyaróvári Motim Kft. vezetője sem ment el a testület ülésére. A bizottságban úgy döntöttek, mindhárom személynek írásban tesznek fel kérdéseket.

Tegnap vita alakult ki a testület munkájával kapcsolatban is. Vadai Ágnes (MSZP) azt közölte: a házbizottsághoz és az ügyrendi bizottsághoz fordulnak Szijjártó Péter bizottsági elnök hatáskör-túllépése ügyében. Azt kifogásolja, hogy a fideszes vezető több alkalommal is a bizottságon kívül fejtette ki álláspontját bizonyos kérdésekben. Erre Szijjártó Péter úgy reagált: szerencsétlen dolog lenne elvitatni nyilatkozattételi jogát és a saját vélemény elmondásának lehetőségét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában