Ország-világ

2005.07.07. 06:25

Ma már mindenki karddal járkálhat?

Balaton Balázs

Tegnap délután még mindig kereste a rendőrség annak a boltosnak a támadóját, akit egy karddal próbáltak megszúrni Kaposváron. A megtámadott férfi korábban egy 15 éves fiút utasított rendre, mert az a boltja elé vizelt. A veszekedés közben megérkezett a fiú apja, majd annak barátja. Utóbbi egy karddal nekitámadt a portáját féltő boltosnak. Személyi sérülés végül nem történt.
Olvasgattam ezt a hírt tegnap. Többször is átfutottam. Valahogy nem tudtam magam elé képzelni a szituációt. Ahogy a mai napig életszerűtlen a mi szeretett Józsink és annak vad támadójának, Mortimernek az esete.
Vizionált képsor lebeg a szemem előtt. Felkel reggel az ember. Ahogy kell, mosdó, fogmosás, kávé, cigi meg ilyenek. Elindul dolgozni/kocsmába/haverokhoz/szerepjátékra (tessék választani). Legyen éppen Budapesten vagy Kaposváron. Teljesen mindegy.
Már éppen kilépett a lakásból, amikor a fejéhez kap. Visszafordul, mert otthon hagyott valamit. Kinyitja a szekrényt, és magához veszi a kardját. Mert az van neki. Mert az mindenkinek van, aki valamit is ad magára. Soha nem lehet tudni: hátha kell a fegyver a buszon a beszólások lerendezésére, vagy éppen a vizelő ismerős védelmében. Magyarország, 2005.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában