Ország-világ

2005.07.23. 00:00

Úgy fest, Schumacher már csak fest

Megnőtt Kimi Raikkönen ázsiója azóta, hogy miközben a McLaren– Mercedes rendre tönkremegy, ő mégis vitézül küzd az egyre reménytelenebb világbajnoki címért.

Méhes Károly

Még Fernando Alonso is azzal nyitott a Német Grand Prix-re való készülés jegyében, hogy csütörtökön agyba-főbe dicsérte legnagyobb ellenfelét, Kimi Raikkönent. Holott ezt tőle várnánk a legkevésbé, hiszen Alonso nem az a dicsérgetős fajta.
– Kimi remekül vezet, ő az egyetlen, aki még veszélyes lehet rám – mondta a spanyol, majd hozzátette, ő is nehezen viselné el, ha nyerő helyzetben ennyiszer elromlana az autója. – Rémes érzés lehet, hogy mindent megteszel a győzelemért, tudod, hogy nagyon gyors vagy, ám a technika mindig közbeszól!
Montoya viszont rendkívül elégedett magával és az autóval:
– A McLarenem sokkal jobban vezethető, mint a szezon elején, bár sok tekintetben olyan, mint egy gyerek: nem tudni előre, egyes dolgokra miképp reagál.
Általános meglepetést keltett Montoya válasza arra a felvetésre, hogy vissza kell-e fognia magát Raikkönen érdekében. – Erről idáig szó sem esett. Tudom, hogy a McLarennél tiszteletben tartják a pilótákat, a jelen pillanatban pedig még én is lehetek világbajnok – mondta.
Az Alonso–Räikkönen–Montoya hármasból a legtöbben a finn pilóta vezetési stílusát tartják a leginkább ideálisnak, precízen terelgeti McLarenjét – mégis mindig az ő gépe romlik el.
A kolumbiai egyébként Hockenheimbe is magával hozta három hónapos fiacskáját, Sebastiant, kapott is ajándékba a gyerek egy hatalmas plüsselefántot. Talán azért, mert az év elején Juan Pablo is úgy viselkedett, mint elefánt a porcelánboltban, bár azóta kicsit lehiggadt.
A Ferrarinál már korántsem ilyen vidám a hangulat:
– Nehéz hétvége áll előttünk, valószínű, ezúttal sem a győzelemért szállunk harcba – vélte Michael Schumacher a hazai verseny előtt. Talán ezért próbálkozott inkább a festészettel.
A hétszeres világbajnok egy óriásmotor nyergébe pattanva avatta magát festőművésszé. Igaz, ezúttal is csak kormányoznia kellett, ugyanis a művet a hatalmas motorkerekek hozták létre, ahogy Schumi előbb a festékbe, majd a fölre terített vászonra hajtott. A végterméket majd elárverezik az árvák javára.
Schumacher eléggé világosan beszélt, amikor kijelentette: egy év alatt két másodpercet vesztettek el, ami a Forma–1-ben megengedhetetlen.
– Tavaly mindenkinél egy másodperccel gyorsabbak voltunk, idén pedig egy másodperc hiányzik az éllovasokhoz képest – adta meg a számtant.
Patrick Friesachernél a pénz hiányzott. Paul Stoddart, a Minardi tulajdonosa lapunknak a következőket mondta:
– Sajnos, nem tudunk a csapatnál tartani senkit, aki elmarad a szponzori pénzekkel. Nem tudom, Friesacherrel mi volt, az év elején egy kisebb összeg befutott, azóta semmi.
Szó volt arról, hogy Baumgartner Zsolt veheti át megint utódja helyét, csakhogy:
– Tény, hogy volt erre esély, de a pénz beszél – folytatta Stoddart. – Zsoltot mindenki szereti a csapatnál, de a holland Doornbos a Muermans és a CO2 révén olyan komoly támogatókkal erősített, hogy nem volt kérdéses a szerződtetése.
Frank Tamás, Baumgartner Zsolt korábbi menedzsere szokás szerint Hockenheimban is nagy munkában van, a 20. Magyar Nagydíj körüli utolsó simításokat végzi. Mint elmondta, Friesacher otthon szomorkodik, amiért a szponzorok az ígért 2 millió dollárt nem utalták át a Minardinak, és természetesen Baumgartner se boldog, mert beugróként ő lett volna a No.1., de hirtelenjében neki sem dobott össze ennyi pénzt.

McLaren-fölény a szabadedzéseken

A McLaren–Mercedes osztrák tesztpilótája, Alexander Wurz nyerte mindkét pénteki szabadedzést. Délelőtt a toyotás Zonta mögött Räikkönen lett a harmadik, míg Montoya az ötödik legjobb időt autózta. Őt Schumacher és Barrichello követte. Délután a finn és a kolumbiai is javított egy helyet. A Renault felemás napot produkált. Délelőtt sem Alonsónak, sem Fisichellának nem volt értékelhető köre. Délután viszont Alonso a harmadik helyig száguldott (egy másodperccel maradt el Räikkönentől), míg Fisichella a hatodik lett.

Délelőtt sem Alonsónak, sem Fisichellának nem volt értékelhető köre. Délután viszont Alonso a harmadik helyig száguldott (egy másodperccel maradt el Räikkönentől), míg Fisichella a hatodik lett. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában