Ország-világ

2005.08.17. 06:40

A Loki sikerének színhelyén lépnek pályára a brazilok

Dél-Amerika óriásai közül nem csak az argentin válogatott játszik ma Európában: a brazilok Splitben lépnek pályára. A találkozót a magyar válogatott marketingügyeit is intéző Derball szervezi – a találkozót az RTL Klub élőben közvetíti.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="148"] Ronaldo Pestről utazott Splitbe
[/caption]Az ötszörös világbajnok aranyzöldek számára ez a találkozó a szeptember 4-ei, Chile elleni vb-selejtező főpróbája. Azon a találkozón egészen Németországig léphetnek előre… Parreira Splitben is már azzal a meccsel a fejében ül majd a kispadon, nyilván ezzel magyarázható, hogy a vb-selejtezőtől eltiltott Ronaldinhót és Roque Júniort nem hívta most sem meg. (Előbbinek a házigazdák enyhén szólva nem örültek…) Így aztán a brazilok várhatóan a következő tizeneggyel kezdenek a Poljud-stadionban: Dida – Cafú, Lucio, Renato, Roberto Carlos – Gilberto Silva, Émerson, Kaká, Ze Roberto – Ronaldo, Robinho. Kétséges még mindig, hogy befut-e Adriano, a Konföderációs-kupa legjobb játékosának játékát – tekintettel a szombati, Juventus elleni olasz Szuperkupa-döntőre – klubja, az Inter szívesen megvétózná. A Real Madrid braziljai, Roberto Carlos, Ronaldo és Júlio Baptista egyébként egyenesen Budapestről repültek Splitbe. Ronaldo óriási népszerűségnek örvend a horvátok körében is. Különben is remek a kedve, mindig mosolyog, s tett egy fontos bejelentést: megváltoztatta a szándékát, s szeretne 2006 után is játszani a válogatottban. A horvátok szinte a legerősebb csapatukkal állnak ki, mindössze Dado Prso nem utazott haza a kiválasztottak közül. A Rangers csatára azt mondta, nem teljesen egészséges térdének rosszat tenne a repülőút.

Ronaldo Pestről utazott Splitbe -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában