Ország-világ

2005.08.25. 00:00

A száguldó bogár és igaz szerelme

Parcsami Gábor

FERGETEGES vígjáték, tele humorral, érzelemmel és nem utolsósorban feszültséggel. A film főhőse, Herbie, az öreg bogárhátú úgy van megformálva, mint egy érző és gondolkodásra képes autó. Még a szerelem sem áll távol tőle. Lámpáival csábítóan, vagy inkább férfiasan kacsingat egy nála jóval fiatalabb bogárra.
A fiatalabb kisautó azonban eleinte nem vesz tudomást udvarlójáról, de a „nagyversenyen” aratott siker őt sem hagyja hidegen. A film végén már együtt indulnak „sétálni”, pontosabban szorosan egymás mellé állva, lassú menetben vágnak neki az éjszakának. A kocsik „násza” viszont csak az egyik kedves szála a filmnek. A másik, az autó bájos tulajdonosáé, Maggie-é (Lindsay Lohan), aki él-hal az autóversenyzésért. Kettőjük nem mindennapi találkozása izgalmas és meseszerű versenyzést eredményez. Aligha akad olyan néző, aki a moziból kilépve az utcára, legalább ne simogatná meg a vele szembejövő öreg bogárhátú egyikét. (Kicsi kocsi: Tele a tank!, amerikai vígjáték, 2005. Rendezte: Angela Robinson. Forgalmazza: Inter Com.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában