Ország-világ

2005.08.08. 06:10

Árcédulákról kérdez sms-ben a kormány

F. K.

Újabb sms-kérdést tesz fel a héten kormány a lakosságnak: ezúttal arra kíváncsiak, vajon támogatnánk-e, ha 2006. január elsejétől a boltokban a régi és az új árat is fel kellene tüntetni? Az első pillantásra ártalmatlannak tűnő kérdés arra szorítaná rá a kereskedőket, hogy az áfacsökkentés arányában csökkentsék az érintett termékek árait is. László Boglár kormányszóvivő lapunknak elmondta: „ezzel a kereskedőkre hárulna a felelősség, hogy csökkentik-e áraikat.” Kijelentette: a beérkező válaszok kiértékelése a kampány lezárulta után történik meg, de a kormány egyelőre ezúttal sem szándékozik változtatni a jelenlegi szabályozáson, mint ahogy a korábban feltett kérdések esetében sem.  A legutóbb feltett kérdésre mindössze 4200 válasz érkezett, ami csekély érdeklődésre utal, de a kormányszóvivő szerint erre számítottak. „Olyan kérdéseket teszünk fel, amelyek szerepelnek a társadalom gondolkodásában. Ha ennyien válaszolnak, akkor az nekünk elég” – mondta László Boglár.
Közben az adatvédelmi biztos több, jogosulatlan adatkezeléssel kapcsolatos panasz alapján vizsgálatot indított a kormány sms-kampánya ügyében. Péterfalvi Attila jelezte: enyhén szólva is „kaotikus”, ki és hogyan végzi az adatok kezelését a kampány során.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában