Ország-világ

2005.08.07. 14:58

Eljárás indul a borhamisítók ellen

Gráf József agrárminiszter szerint 80 millió liter hamis bor van a magyar piacon.

BAMA

Mindent elkövetünk azért, hogy a tisztességes borászok megfelelő árat és jövedelmet érjenek el a boraikkal, viszont kőkeményen járunk el a borhamisítókkal szemben - mondta a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter vasárnap Balatonfüreden, a borhetek megnyitóján. Elmondása szerint erősítik az ellenőrzéseket, nyomon követik a bor útját a boltokig, az áruházláncokig, következetesen vizsgálják majd a számla eredetét, kibocsátóját és ismét bevezetik az ellenőrző jegyet.

A füredi borhetek megnyitóján felavatták a Balatonfüred-Csopak Balatonvin Borlovagrend 10 új tagját is, köztük Gráf Józsefet és Bujdosó László országos tiszti főorvost. A borhetek ideje alatt a füredi Tagore-sétányon 28 borházban kínálják a környék díjnyertes borait, a molószínpadon pedig augusztus 21-ig csaknem harminc kulturális rendezvényen szórakozhatnak esténként az érdeklődők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában