Ország-világ

2005.08.10. 06:19

Háziőrizetben a papagáj

Ugyan ki taníthatta meg ezt az őrült papagájt az emberi szóra, a beszédre? Az ötesztendős Barney ugyanis az angliai Warwickshire állatkertjében meglehetősen mosdatlan szájú. A polgármester asszonyt meglátva egyszerűen rákiáltott: „fuck off!” (ami nagyjából a „dugd föl magadnak” megfelelője, egy rendőrt és egy lelkipásztort pedig egyenesen „s...fejnek” titulált.

Gy. Z.

A park igazgatója, Geoff Grewock (55) szerint a madár különös előszeretettel becsmérli azokat, akik valamilyen uniformisban közelítik meg ketrecét. „Mintha csak tudná, hogy melyik látogatóba kell belekötnie, és meg is teszi” – sopánkodik a kétségbeesett direktor. Amikor aztán Barney miatt egy egész – természetesen iskolai egyenruhába öltözött – osztálynak kellett szégyenkeznie, az igazgató annyit mondott: „Eddig, és ne tovább!” A madár egyszerűen háziőrizetbe kerül mindaddig, amíg a csúnya szavakat el nem felejti, s meg nem tanul végre szépen beszélni. Grewock a madarat hazavitte magához, s azóta kizárólag híreket és dokumentumfilmeket nézhet a televízióban. Talán így szalonképessé válik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában