Ország-világ

2005.08.12. 00:00

Két deci áráért csak másfelet kapott az F1-en

Olvasónk a mogyoródi Forma–1-es futamon az egyik árusítóhelyen vásárolt egy pohár bort. Távozás után vette észre, kettő helyett csak másfél decit kapott.

BAMA

Olvasónkban csak a helyére visszatérve tudatosodott, hogy becsapták. Mivel megkezdődött a futam, már nem akart visszamenni veszekedni az eladóval, mire pedig a verseny véget ért, az árus nyomtalanul eltűnt. Kérdés: ki vizsgálja a Forma–1-es versenyen megjelenő kereskedőket?

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség idén is ellenőrizte a Forma–1-es versenyen dolgozó árusokat – mondták érdeklődésünkre a hivatal sajtóosztályán. Hozzátették, ebben az esztendőben hatvanegy kereskedő tevékenységét kutatták. A kifogásolási arány meghaladta a negyven százalékot. Megtudtuk, az italok mérésére számos esetben nem hitelesített, filccel jelölt műanyag vagy üvegpoharakat használtak.

Ilyen jellegű jogsértést a legutóbbi versenyen hét alkalommal fedeztek fel a felügyelőség munkatársai. Az egyik elárusítóhelyen mérés nélkül, műanyag pohárba szolgáltak ki a kiírás szerint két deciliter bort. Mint a visszamérésnél kiderült, hogy az értékesített mennyiség mindösszesen százhatvan milliliter volt. Emellett a pohár teljesen alkalmatlan volt az említett folyadék befogadására. A kereskedőre a helyszínen fogyasztóvédelmi bírságot szabtak ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában