Ország-világ

2005.09.01. 00:00

Már nem álom a mindennapi videotelefonálás sem

A T-Mobile Magyarország a tesztelést követően elindította kereskedelmi harmadik generációs mobiltelefon szolgáltatását.

Fülöp Zoltán

A jelenleg a főváros háromnegyedén elérhető videotelefont, gyors adatátvitelt, zeneletöltést és mobil tv szolgáltatásokat is kínáló 3G a tervek szerint 2005 végére Budapest majdnem egész területén elérhető lesz majd. Az év végéig ingyenes videotelefonáláshoz egyszeri, díjmentes regisztráció szükséges. Annak érdekében, hogy minél többen kipróbálhassák a 3G újdonságait, a társaság ügyfelei arra alkalmas készülékkel 2005. december 31-ig belföldön ingyenesen videotelefo-nálhatnak, és szeptember 30-ig a 3G hálózaton az adatforgalom, valamint a kifejezetten a 3G-hez kapcsolódó tartalmak is díjmentesek.

A mostani indulást több hónapos zártkörű ügyfélteszt előzte meg. Ezen időszak alatt a folyamatosan épülő 3G hálózatot kiemelt partnerek, vállalati ügyfelek és a tesztre jelentkezők közül kisorsolt érdeklődők használták. A hálózat hangolásában, a felmerülő problémák megoldásában a tesztben résztvevők tapasztalatai és visszajelzései komoly segítséget jelentettek. A főváros nagyjából háromnegyedét lefedő új 3G hálózatot megfelelő mobiltelefonnal kényelmesen, a meglévő díjcsomaggal, külön előfizetés és regisztráció nélkül, a telefonban lévő SIM-kártyával minden T-Mobile-os automatikusan használhatja. Egyedül csak a videotelefon használata igényel egyszeri és díjmentes regisztrációt.

A kereskedelmi szolgáltatáshoz kapcsolódóan a T-Mobile  már útjára indította a teljes egészében a 3G-re optimalizált és a multimédiát – mobil televízió, filmek – előtérbe helyező t-zones portálját. A későbbiekben a portálon érhetők majd el a tesztidőszakban már megismert, a Kapcsolat koncerthez vagy a Manchester United–Debrecen Bajnokok Ligája-selejtezőhöz hasonló élő mobiltelefonos közvetítések is. A T-Mobile Magyarországon a 3G hálózattal lefedett területeken a hírek szerint minden eddiginél egyszerűbben, a 1738-as telefonszám videohí-vásával is elérhetővé tette a mobil tv tartalmakat. A legtöbb 3G mobilról videohí-vással nézhető műsorok és a t-zones WAP-portál kifejezetten a 3G-hez kapcsolódó tartalmai szeptember 30-ig ingyenesen tekinthetők meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában