Ország-világ

2005.09.01. 00:00

Mától itt a közös bérlet, könnyebb éjszaka utazni

Mától lehet közlekedni a budapesti egyesített bérlettel. A szelvény nemcsak a BKV járművein, hanem a vasúton és a Volán-buszokon való utazásra is feljogosít a város határain belül. Budapestet keresztül-kasul átszelik a vasútvonalak. Csak kevesen tudják, milyen gyorsan el lehet így jutni a város egyik pontjából a másikba.

Vajta Z.

A XVII. kerületben, különösen a Rákoscsabán élőknek megváltás az új bérlet. Busszal akár másfél-két óra is lehet az út a belvárosba. Viszont nem mindenki tudja megfizetni a 7500 forintos havi vonatbérletet. Mostantól ezért csak 625 forintot kell előteremteniük. Ennyivel drágább ugyanis a közös bérlet a hagyományos BKV-szelvénynél, amit amúgy is meg kellett venniük. Az agglomerációból utazók is több tízezer forintot spórolhatnak évente.

Hiszen elég Budapest határáig megváltaniuk a vonatjegyet. Onnan a közös bérlet érvényes. A három közlekedési cégnek veszteséget okoz az új rendszer. Ezt az állam és a fővárosi önkormányzat pótolja ki. Az éjszakai közlekedés rendje is megváltozik mától. Ezentúl Budapest valamennyi kerületébe el lehet jutni BKV-val, 1-2 kilométer gyaloglással. A belvárosban sokkal sűrűbben járnak a buszok, és a csatlakozásoknál bevárják egymást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában