Ország-világ

2005.08.25. 06:32

Megkezdődött a lányokat futtatók pere

Tegnap megkezdődött a Fővárosi Bíróságon annak a nyolc vádlottnak a büntetőpere, akiket többek között emberkereskedelemmel, kerítéssel és kiskorú veszélyeztetésével vádolnak. A pert azonban az iratismertetés után elnapolták péntekre, mivel az egyik vádlott nem jelent meg a tárgyaláson.

Nagy E. D.

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Tegnap elkezdődött a per, de azonnal el is napolták péntekre
[/caption]A vádirat szerint O. Vilmos elsőrendű és T. Ferenc másodrendű vádlott 2003 márciusában egy fiatalkorú lányt, B. Nikolettát rábeszélte Sátoraljaújhelyen, hogy menjen velük Budapestre és álljon prostituáltnak. A lány a gyors pénzkeresés reményében belement a dologba. Egy zuglói lakásban helyezték el, még hamis személyi igazolványt is kapott. A lány egy bicskei benzinkútnál naponta húszezer forintot keresett. A pénzt leadta a per harmadrendű vádlottjának, R. Tihamérnak, aki továbbadta azt O. Vilmosnak. Később ő elosztotta az összeget közöttük. A benzinkút melletti parkoló őrei tudtak arról, mi történik területükön. Sőt, többször ők szereztek a kamionsofőrök közül kuncsaftokat a lányoknak, így a fiatalkorú B. Nikolettának is. A lány egy hónapig dolgozott prostituáltként, akkor lebukott egy rendőri igazoltatáson a hamisított személyi igazolvánnyal.

A vádlottak padjára még három férfi került. Egyikük a barátnőjét, egy másik saját fiatalkorú unokatestvérét adta el két-kétszázezer forintért a harmadik férfi közreműködésével O. Vilmosnak. A két lánnyal a „vevő” közölte, hogy prostituáltként kellene dolgozniuk, ebbe a lányok bele is mentek. Ők szintén a bicskei benzinkútnál vagy a budaörsi töltőállomásnál szerezték be a kuncsaftokat. Nekik is voltak kuncsaftokat szerző segítőik, akik szintén a vádlottak padjára kerültek. A két lányt is egy igazoltatás során buktatták le a rendőrök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában