Ország-világ

2005.08.26. 00:00

Mini tűzoltók oltották a tüzet Ferihegyen

Több mint húsz gyermek ismerkedett meg a tűzoltók életével Ferihegyen. A tizennyolcadik kerületi Ifjúsági és Gyermekotthon lakói birtokba vették a tűzoltóautókat, és végigküzdötték a nehéz próbapályákat is.

Dávid Szonja

[caption id="" align="alignleft" width="307"] Ez ám az igazi móka: amikor úgy viselkedhetnek, mint a felnőttek, bepattannak az autóba, szirénázva vágtatnak a helyszínre, és eloltják a tüzet
[/caption]– Nekem az tetszett a legjobban, amikor vízágyúval kellett célba lőni. A tűzoltócsúszda is és a pszichikai pálya is nagyon izgalmas volt. Végig tudtam csinálni mindent, úgyhogy büszke vagyok magamra. Egyébként amikor megérkeztünk a tűzoltókhoz, épp igazi riasztást kaptak. Hihetetlen, de másodpercek alatt felöltöztek. Mindent abbahagytak, amit addig csináltak, és már be is ugrottak a kocsiba. Nagyon jó volt látni, hogy vannak, akik így vigyáznak ránk, és segítenek – mondta a Reggelnek a tizennégy évesen tiszteletbeli tűzoltóvá avatott Kozák Eszter.

A kilenc és tizenöt év közötti gyerekek látogatását az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szervezte. Azzal a céllal, hogy a gyerekek megtanulják a tűzvédelmi szabályokat, valamint azt, hogyan kell vészhelyzetekben viselkedni. A tűzoltók és a felszerelések egyaránt hősiesen állták a gyerekek támadásait. Az ifjú érdeklődők szinte mindent kipróbáltak, amit csak megláttak. Osztatlan sikert aratott az idegrendszer számára nagy kihívást jelentő járművek dudája, szirénája. De toplistára kerültek a tetőmonitorok is. A gyermekotthon lakói azonban nem úszták meg ennyivel, a pszichikai pályát is meg kellett vizsgálniuk.

Az önjelölt fiatal életmentők kúsztak és másztak a füsttel elárasztott alagutakban. A gyerekek célba lőttek a tűzoltófecskendővel, és kipróbálhatták a katasztrófavédelmi autóbuszt. A kiképzés végén természetesen mindenkiről „egyenruhás ” fénykép készült. Ezt hősies teljesítményük elismeréseként kapták a gyerekek tiszteletbeli tűzoltóvá avatásukkor.

A tizennyolcadik kerületi Ifjúsági és Gyermekotthon lakói birtokba vették a tűzoltóautókat, és végigküzdötték a nehéz próbapályákat is. Dávid Szonja Ez ám az igazi móka: amikor úgy viselkedhetnek, mint a felnőttek, bepattannak az autóba, szirénázva vágtatnak a helyszínre, és eloltják a tüzet -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában