Ország-világ

2005.08.27. 00:00

Száz autó küzd a borok útján

Reggel nyolc órakor kigördült az első versenyautó a Parlament elől. Ezzel kezdetét vette a háromnapos X. Magyar Borok Útja Rali.

Balaton B.

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Kuncze Gábor egyike volt azoknak a politikusoknak, akik tegnap reggel a Parlament előtt beszálltak a versenyautóba és útnak indultak
[/caption]A korán kelők már hét óra előtt az Országház előtti parkolóban várakoztak. Pedig akkor még volt egy óra a rajtig. Miniszterek, képviselők, művészek, sportolók és újságírók kötetlenül beszélgettek az indulás előtti pillanatokban is. Tíz évvel ezelőtt Regőci Attila főszervező kötelezővé tette a tegeződést, amit azóta mindenki be is tart. Miután a századik autó is elindult, az első célállomás Balatonfüred. Ott a versenyzők ügyességi szakaszon mérették meg magukat.

A Hordó csárdában többen elcsábultak, de a kitűnő füredi borokat a sofőrök kénytelenek voltak kihagyni. Ugyanis az ittas vezetés azonnali kizárást jelent a versenyből. A füredi pihenő után a száz Ford Badacsonyörs–Badacsony útvonalon köszönt el a magyar tengertől, hogy egy rövid zalaegerszegi kitérő után visszaforduljanak, és a keszthelyi Hotel Helikonnál töltsék az estét. Ma Villány és Pécs felé megy a menet, száguldani persze senki sem fog. Az úton traffipaxok és külön ellenőrző pontok is vannak. Holnap Bonyhád érintésével érkezik a mezőny a fővárosba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában