Ország-világ

2005.08.18. 00:00

Tegnap elkapták a saját bankját kirabló Kázmért

Szemán L.

A szemtanúk és a K&H Bank Örs vezér téri fiókjának biztonsági kamerái egyaránt tanúsítják, hogy június 20-án a biztonsági őr rabolta ki saját bankját. Kázmér András (49) a rablás után eltűnt harmincmillió forinttal. Tegnap hajnalban azonban elkapták őt és a bújtatóit is.
Az előzményekhez tartozik, hogy április 21-én az Örs vezér téri bankfiókot rablók támadták meg és a biztonsági őrt hasba, illetve lábon lőtték. A kórházba került őr helyettesítésére irányította oda Kázmért a fiókot örző Group 4 Falck vezénylőtisztje. Az őr egyike volt 2003-ban azoknak a pénzkísérőknek, akik ott voltak Aszódon, az OTP-nél, a Group 4 Falck megtámadott pénzszállító páncélautójában.
A gengszterek minden idők legnagyobb zsákmányával, 481 millió forinttal léptek meg. Kázmér szerepét is vizsgálták az aszódi ügyben, ám ő akkor nem akadt fenn a rostán. Nem úgy, mint egy munkatársa, aki tippadóként került letartóztatásba.
Június 20-án reggel harmincmillió forintot vittek a Group 4 Falck pénzszállítói az Örs vezér téri fiókba. Amikor távoztak, Kázmér előkapta szolgálati pisztolyát és kirabolta a munkahelyét. A BRFK rablási nyomozói a XII. kerületi Alkotás utca egyik lakásában bukkantak rá a bújkáló őrre. Tegnap hajnali 3 órakor a kommandósok megrohamozták a lakást, és elfogták Kázmér Andrást. A főkapitányság kommunikációs osztályának tájékoztatása szerint az elrabolt pénz jelentős részét, valamint a rabláshoz használt fegyvert és lőszereket is megtalálták az őr búvóhelyén. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában