Ország-világ

2005.08.08. 06:11

Túlterhelt patikusok, tájékozatlan betegek

Bánky B.

„A kockázatokról és a mellékhatásokról kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét!” – a figyelmeztetést nap mint nap halljuk, de ha meg is fogadjuk a jó tanácsot, könnyen előfordulhat, hogy nem kapjuk meg a megfelelő, részletes tájékoztatást.
A drogériákban dolgozók ugyanis túlterheltek, ez pedig ahhoz vezet, hogy a pácienseket alulinformálják – derül ki egy közelmúltban készült felmérésből, amelyet a Gyógyszerészek Védegylete végzett ezerhatszáz patikus bevonásával.
A válaszadók 84 százaléka azt állította, a megnövekedett munkamennyiség kedvezőtlenül befolyásolta a betegekkel való törődést: 81 százalékuk vallotta be, hogy a leterheltség miatt került már olyan helyzetbe, hogy kénytelen volt a pácienst kevesebb információval útjára engedni, mint amennyit szíve és tudása szerint mellékelni kívánt volna
a medicina mellé.
A felmérés arra is rávilágított, hogy a megszakítás nélkül végzett gyógyszerészi munka szintén veszélyeket rejt, hiszen a hosszú munka alatt a patikus figyelme romlik, informálóképessége pedig csökken.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában