Ország-világ

2005.08.04. 07:58

Volt jegyük, mégis vita alakult ki

UTAZÁS Olvasónk vonata negyvenperces késéssel indult Sopronba, mert barátai érvényes kerékpárjegyükkel is csak hosszas vitát követően tudtak felszállni. Kérdés, mit tehetünk ilyenkor.

BAMA

Olvasónk megfigyelése szerint a tíz kerékpáros azután kezdett vitatkozni a kalauzzal, miután érvényes jegyeik ellenére megpróbálta leparancsolni őket a vonatról. A MÁV alkalmazottja szerint a 10.05-ös soproni vonaton nem lehet kerékpárt szállítani. Ezzel szemben a biciklisek azt mondták, az interneten ennek az ellenkezője áll, továbbá a jegyeladó sem említett ilyesmit. Végül hosszas vita után az állomásfőnök saját felelősségére a kerékpárosokkal együtt elengedte a szerelvényt.

– A 10.05-ös soproni vonat, mint az a nyomtatott menetrendben és az interneten is olvasható, nem tartalmaz kerékpárszállító kocsit – mondták érdeklődésünkre a MÁV sajtóosztályán. Hozzátették, a 12:05 perckor induló vonat drótszamárszállító kocsival közlekedik, a csoportos bicikliszállítás lehetőségét ezen a vonaton biztosítják. A kerékpárjegyek általánosságban nem egy konkrét szerelvényre szólnak, hanem a meghatározott távolságig. Ezért az utazás megkezdése előtt célszerű tájékozódni az információnál vagy a www.elvira.hu weboldalon, illetve a 06-40-49-49-49-es telefonszámon.

REGGEL, 1122 Budapest,

Városmajor u. 12–14.

Tel.: (36-1) 488-5541 (rögzítő is)

e-mail: [email protected] -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában