Ország-világ

2005.09.15. 00:00

Hajdú és a NévshowR képernyő nélkül maradt

Ki tudja, vajon milyen érdekek munkálnak a háttérben. Mindenesetre a Magyar Televíziónak nem kell a legnézettebb műsora. Búcsúzik a NévshowR a képernyőtől. Bár Hajdú Péter producer nem tagadja, újabb televíziót keres a produkciónak, hiszen egy-egy alkalommal kétmillió embert is leültetett a készülékek elé a művészeket köszöntő adás.

Sz. Á.

A Magyar Televízióban 2001 augusztusában indult a NéwshowR, és ez év májusáig hetvennégy adást produkált. Jelentkezett már vidékről, Ausztriából és Tunéziából is. A királyi tévének a műsorért feleannyit sem kellett fizetnie, mint hasonlóért a kereskedelmi csatornáknak – mondta el Hajdú. Sőt, az MTV a 90-es években hasonló hosszúságú show-műsorért többet fizetett. Az elmúlt év decemberéig az MTV hatvanmillióval tartozott – tudtuk meg a sajtótájékoztatón. Olyan feltétellel akart szerződést kötni ez év elején, hogy a műsorkészítő cég öt évre visszamenőleg lemond a késedelmi kamatokról.

Májusban a tévéelnök, Rudi Zoltán kijelentette, hogy a legnézetebb műsoruk változatlan formában és költségvetéssel folytatódik. Nem így történt – emlékszik vissza a producer. Időközben Simon András, a műsorokért felelős alelnök méltatta a műsort, de elégedetlen volt a műsorvezetőkkel. Majd augusztusban Simon faxban értesítette a gyártó céget, hogy ősztől indulhat a NévshowR, de 31,5 százalékkal csökkentett költségvetéssel és reklámidő-megvonással, a tévé által kijelölt két új műsorvezetővel. Rudi Zoltán elnök Hajdúval többször egyeztetett, de csak a költségvetés csökkentését kérte. A producer Rudit megbízhatatlan embernek tartja. Kijelentette, amíg Rudi Zoltán az MTV elnöke, addig nem kíván műsorával, a NévshowR-ral a tévé képernyőjén megjelenni.

Októbertől országos turnéra indul a NévshowR, mindig máshol lépnek színpadra, sztárvendégekkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában