Ország-világ

2005.09.14. 00:00

Öt év börtönt kaptak a válogatott-tagok a nemi erőszakért

Jogerősen öt-öt év börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Bíróság azt a három fiatalembert, akik megerőszakoltak egy fiatal lányt 2000 novemberében.

Nagy E. D.

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Csak az ügyvédek hallgatták végig az ítéletet, az érintettek nem
[/caption]Az elsőrendű vádlott, Sz. András és a sértett kapcsolata még kibontakozóban volt, amikor az eset történt. Egy fővárosi diszkóban szórakoztak együtt, amikor a fiú azt mondta a lánynak, hogy ismerősétől kapott egy lakáskulcsot, és ott megbeszélhetik közös dolgaikat. Elmentek a lakásra, ahol később az ingatlan tulajdonosa és annak barátja, vagyis a másod- és harmadrendű vádlott is megjelent. Azt egyikük sem tagadta, hogy a három fiú közösült a lánnyal, ám a sértett szerint megerőszakolták őt. A vádlottak viszont azt állították, hogy az aktusban ő is benne volt. A lány azt vallotta, többször próbált hazamenni, de csak órákkal később sikerült, amikor a vádlottak elaludtak.

Az ítélet szerint Sz. András orális kielégítésre kényszerítette a lányt, illetve testápolót adott a másik két fiúnak, hogy megkönnyítse a dolgukat. Ezért őt a bíróság bűnsegédként ítélte el, nem pedig tettesként, mint a másik két elkövetőt. A bíróság a sértett vallomását fogadta el, és az ítélet indoklása során kifejtette: az első fokon eljáró fórum helyes következtetéseket vont le. A bíró utalt arra, objektív bizonyíték, hogy a sértett nem távolította el a tamponját, és a közösülés során ez sérüléseket okozott. Ezt végül orvosnak kellett eltávolítania. Megjegyezte azt is, hogy a lánynak komoly traumát okoztak a történtek. A sértett egyébként a másodfokú eljárás tárgyalásain már meg sem jelent. Az ítélethirdetésen a vádlottak sem voltak ott, akik közül ketten az elkövetéskor a magyar teremlabdarúgó-válogatott tagjai voltak.

Baseballütős elégtétel

Koczka Éva, a sértett jogi képviselője úgy tudja, miután a Katalin bírónő című televíziós műsorban nyilvánosságra kerültek a korábban zárt ajtók mögött zajló per adatai, vizsgálat indult. Ezt végül lezárták. Az ügyvéd szerint mivel nem történt súlyos testi sértés, abban az ügyben sem lett eljárás, amelyben a sértett testvérei voltak az érintettek. Ők a történtek után felkeresték az érintett lakás tulajdonosát egy baseballütővel, hogy így vegyenek elégtételt a lány megerőszakolásáért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában