Ország-világ

2005.12.15. 00:00

A köztársasági elnök aláírta

Szakács Árpád

Sólyom László köztársasági elnök kedden aláírta az új felsőoktatási törvényt – jelentette be tegnap Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke. A jogszabály március 1-jén lép hatályba. A Magyar Akkreditációs Bizottság eddig  680 szak indítását engedélyezte.
„Az új törvénnyel megvalósulnak a valódi minőség, a verseny, a teljesítmény és az esélyegyenlőség szempontjai és feltételei
– jelentette ki Magyar Bálint oktatási miniszter.
A Fidesz továbbra sem ért egyet a törvény számos pontjával, de nem fordul Alkotmánybírósághoz – jelentette ki Sió László. A párt oktatási kabinetjének vezetője kifejtette, ha a Fidesz megnyeri a választásokat, akkor módosítani fogja a felsőoktatási törvényt. Főként azt kifogásolják, hogy nem szabályozott a mesterképzésre való átmenet.
Klinghammer István, a Magyar Rektori Konferencia elnöke lapunknak elmondta: összességében elfogadható az új jogszabály, de abban még több pontosításra van szükség. A tegnapi testületi ülésen egy olyan bizottság létrehozásáról döntöttek, amely kiszűri a felsőoktatási törvényből az ellentmondásokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában