Ország-világ

2005.12.07. 13:59

Az amerikai befektetők jobbára elégedettek Magyarországon

A magyar export felét és a hazai befektetések kétharmadát képviselő magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) tagvállalatainak menedzserei jobbára elégedettek és derülátók.

BAMA

A Gallup által a vállalatok felsővezetői körében végzett, az elmúlt öt év eredményeit tudakoló felmérés szerint a válaszolók 80 százaléka az árbevétel növekedéséről, 75 százalékuk a vállalati vagyon növekedéséről számolt be. 92 százalékuk a következő öt évben az árbevétel további növekedésével számol, jelenti a CENA hírügynökség.

Új befektetést a cégek 69 százaléka, több munkavállaló foglalkoztatását 65 százalékuk tervez. A magyar munkaerő termelékenységét és a munkavállalók nyelvtudását a megkérdezett menedzserek túlnyomó többsége javulónak érzi, mindamellett kifogásolják, hogy csak szakképzetlen munkaerőt találnak könnyen, míg megfelelően szakképzett munkaerőt, megfelelő vállalkozói készséggel és nyelvtudással rendelkező munkavállalót még mindig nehéz fellelni.

Az üzletemberek mintegy harmada a mai Magyarországot vonzóbb, további 36 százaléka hasonlóan vonzó befektetési célpontnak tekinti, mint bármely más lehetséges európai országot. A megkérdezett menedzserek 58 százaléka vélte úgy, hogy Magyarország 2010-ben csatlakozik az eurózónához, áll a jelentésben.

A felmérés az idei év júniusa és szeptembere között készült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában