Ország-világ

2005.12.08. 21:55

„Hollywood-betűk" 450 ezer dollárért

Több mint 450 ezer dollárért keltek el azok a hatalmas betűk, amelyek 1923-tól több mint fél évszázadon át ékesítették a hollywoodi dombokat.

BAMA

A film álomvárosának eredeti „cégtáblája" egy 10 napig tartó internetes árverés után érte el a kikiáltási árának több mint kétszeresét. Dan Bliss kaliforniai üzletember és gyűjtő november 26-án ajánlotta fel az eBay oldalain az óriás betűket, 200 ezer dollárról indulva. Végül az egyelőre ismeretlen, Észak-Karolinából jelentkező vásárló 450 400 dollárra emelte a licitet. Bliss még 2003-ban vásárolta meg az eredeti „Hollywood-betűket", amelyeket 1978-ban cseréltek le. Azóta egy raktárban őrizte őket, egymásra rakva. Eredetileg arra gondolt, hogy az amúgy meglehetősen rossz állapotban lévő relikviákat egyenként vagy akár az egyes betűket is feldarabolva adja el, 500–800 dolláros áron, végül azonban úgy döntött, hogy együtt adja el az egészet. „Ez a világ egyik legismertebb emlékműve. Nemcsak az egyik legtöbbet fényképezett struktúra, hanem az egész szórakoztatóipar szimbóluma" – hangsúlyozta az eddigi tulajdonos. (hn)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában