Ország-világ

2005.12.30. 00:00

Keverjen egy italt házilag szilveszterre!

BAMA

Szeretné, ha a saját készítésű bóléja tökéletesen sikerülne, és minden vendégnek ízlene? Fogadja meg tanácsainkat.
Az alap A bólé gyümölcsből, borból, pezsgőből, ízlés szerint cukorból, likőrből áll. Olyan italokat válasszon, amiket tisztán is meginna. Érdemes kipróbálni a félszáraz fajtákat, ebben az esetben kevesebb cukor kell bele.
A jégbe hűtött pezsgőt azonban csak tálaláskor öntse a bóléhoz.
A hőmérséklet A bólékat jéghidegen kínálja. Hűteni különbözőféleképpen lehet, de sima jégkockát ne tegyen bele, mert felvizezi az italt. Rakja inkább a bóléstálat egy jégkockákkal töltött tálba vagy fagyasszon le néhány gyümölcsöt, és ezt dobja tálaláskor az italba. Jó megoldás az is, ha gyümölcslevet vagy bort fagyaszt le jégkockatartóban.
A mennyiség Személyenként fél liternyi bólét számoljon 15 dkg gyümölccsel. Az italt kehely formájú poharakban kínálja, hogy könnyebben lehessen utánatölteni és a gyümölcsöket is egyszerű legyen kiszedni.
A hozzáillő ételek A gyümölcsös, frissítő bóléhoz pikáns rágcsálnivaló illik. Ha van ideje és kedve, saját maga is készíthet hozzá apróságokat. Zöldfűszeres-sajtos krémmel töltött képviselőfánkot, aprósüteményeket mélyhűtött leveles tésztából (reszelt sajttal, köménnyel vagy mákkal megszórva), sonkával töltött croissant-okat, mini pizzákat, egyéb sós süteményeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában