Ország-világ

2005.12.28. 21:54

Patrubány megzsarolná Magyarországot

Magyarország csak kényszerítő körülmény folytán adná meg a kettős állampolgárságot a hatráron túliaknak - állítja Patrubány Miklós.

BAMA

Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének (MVSZ) elnöke az erdélyi Krónika című lapnak adott interjúban elmondta: "A népszavazás óta eltelt egy év bőségesen meggyőzött bennünket, hogy nemcsak a magyarországi kormánypártok, hanem az ellenzék sem kívánt igazán foglalkozni az üggyel, semmiképpen sem tartja első számú feladatának. Hiába várjuk, hogy ezt a kérdést a magyar politika megoldja. Ezt Magyarország csak kényszerítő körülmény folytán fogja megtenni. Ennek békés formája lehet egy újabb népszavazás, de kiválthatja különleges nemzetközi helyzet is. Ha ma rendeznék a népszavazást, az MVSZ pontosabban fogalmazva tenné fel a kérdést az anyaországi választópolgároknak. Úgy hangzana: akarja-e, hogy a külhoni magyarok, akiket akaratuk ellenére fosztottak meg magyar állampolgárságuktól, egyoldalú nyilatkozattétellel visszaszerezhessék azt", mondta az MVSZ elnöke, írja az Erély Ma hírportál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában