Ország-világ

2005.12.09. 00:00

Új szálra bukkantak a móri vérengzésben?

Egy csalás vádjával mintegy két éve előzetes letartóztatásban lévő szlovák férfi azt állítja: ismeri a móri mészárlás hátterét, továbbá érdemi információkkal tud szolgálni. E szerint a 2002-es vérengzést valószínűsíthetően nem az elítélt Kaiser Ede és Hajdú László követték el, a szálak a nemzetközi maffia irányába mutatnak.

T. G.

Az ügyről csütörtöki számában beszámoló Blikk azt írja: a fiókot több milliárd dollár értékű hamis értékpapír tárolására és nemzetközi mozgatására használta fel egy mindeddig ismeretlen bűnszervezet. A HVG csütörtöki cikke szerint a szlovák Boris S. több hatóságot is megkeresett azzal, hogy vallomást tegyen a móri ügyben, ám érdemben senki nem hallgatta ki. A hetilap más forrásokra hivatkozva azt állítja: egy „Oroszországból induló értékes szállítmány” hibás teljesítése vezetett a gyilkosságokhoz. Az ügy továbbra is homályos hátterére utal, hogy a fiókban mindmáig ismeretlen okból érintetlenül hagyták az 50 millió forintot, ugyanakkor valamennyi számítógépet és adathordozót megsemmisítettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában