Ország-világ

2006.02.21. 11:18

17. lett a Hoffman-Elek páros

Nagyon jól sikerült a Hoffmann Nóra, Elek Attila jégtánckettős számára a hétfő esti kűr a torinói téli olimpián, így kettőt előrelépve a 17. helyen végeztek.

BAMA

A kétszeres junior világbajnoki ezüstérmes duót – amely a kötelező és az original után a 19. volt – a 24 pár közül nyolcadikként szólították. A magyarok flamencót táncoltak a jégen. "Nagyon élveztük a versenyt, és elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel. Zavaró volt, hogy a kűrben az első mozdulatnál kicsaptam a hajamból egy csatot, ezért vigyáznunk kellett, hogy a folytatásban nehogy rámenjünk, mert annak bukás lett volna a vége - mondta Hoffmann Nóra. "Úgy gondolom, hogy majdnem a legjobb formánkat futottuk. A kötelező és a kűr remekül sikerült, az originalban ugyan voltak hibák, ám a többiekhez képest az sem volt rossz, mert mi legalább nem estünk el. December óta fáj a torkom, nem tudtam meggyógyulni teljesen, egy-egy futás végén alig tudom visszatartani a köhögést.  Szerdán utazunk haza, de előtte még itt elmegyünk síelni egyet, aztán otthon megkezdjük a felkészülést a vb-re - értékelte az olimpiai teljesítményt és vázolta a terveket Elek Attila.

A XX., torinói téli olimpia tizedik versenynapjának győztesei:

alpesi sí: Benjamin Raich (Ausztria, férfi óriás-műlesiklás) Michaela Dorfmeister (Ausztria, női szuperóriás-műlesiklás) jégkorong: Kanada (nők) műkorcsolya: Tatyjana Navka, Roman Kosztomarov (Oroszország, jégtánc) síugrás: Ausztria (Andreas Widhölzl, Andreas Kofler, Martin Koch, Thomas Morgenstern, csapatverseny)

A vasárnap original programhoz képest - amikor több esélyes is bukott - nem voltak nagy helycserék. A hétfői kűrt első helyről kezdő Navka, Kosztomarov kettős magabiztosan nyert és szerezte meg első olimpiai aranyérmét. A páros Salt Lake Cityben még a tizedik volt. Második helyen a vb-ezüstérmes, a Négy Kontinens-viadalt háromszor is megnyerő Tanith Belbin, Benjamin Agosto amerikai, a harmadikon pedig a vb-harmadik, kétszeres Eb-második Jelena Grusina, Ruszlan Goncsarov ukrán kettős végzett.

műkorcsolya, jégtánc
olimpiai bajnok: Tatyjana Navka, Roman Kosztomarov (Oroszország) 200,64 pont
2. Tanith Belbin, Benjamin Agosto (Egyesült Államok) 196,06
3. Jelena Grusina, Ruszlan Goncsarov (Ukrajna) 195,85

17. Hoffmann Nóra, Elek Attila 149,47

Benjamin Raich (Ausztria, férfi óriás-műlesiklás)

Michaela Dorfmeister (Ausztria, női szuperóriás-műlesiklás)

jégkorong: Kanada (nők)

műkorcsolya: Tatyjana Navka, Roman Kosztomarov (Oroszország, jégtánc)

síugrás: Ausztria (Andreas Widhölzl, Andreas Kofler, Martin Koch, Thomas Morgenstern, csapatverseny) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában