Ország-világ

2006.02.08. 20:06

Az UEFA segít a bundaügyben

A belga szövetség az európai futballszervezet (UEFA) segítségét kéri a felmerült bundavádak mielőbbi tisztázása érdekében.

BAMA

"Felvettük a kapcsolatot az UEFA-val, együtt talán könnyebben megoldást találunk nemcsak a pillanatnyi helyzet kezelésére, hanem a hasonló esetek megelőzésére is" - mondta Nicolas Cornu, a szövetség szóvivője.

Vasárnap egy televíziós műsorban neves újságírók arról beszéltek, hogy hét élvonalbeli bajnokin előre megbeszélt eredmény született. Konkrétan két találkozó, a La Louviere FC Bruges és Gent elleni mérkőzése került szóba. Belga sajtóértesülések szerint az ügyészség már korábban vizsgálatot indított a háttérben sejtett kínai fogadási maffia egyik meghatározó vezetője, a tajvani származású Je Csöjün (Ye Zheyun) ellen.

A szövetség hitelrontás miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, míg a fogadási botránnyal hírbe hozott csapatok a vasárnapi televíziós műsor készítőit jelentették fel, ugyanolyan indokkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában