Ország-világ

2006.02.27. 16:25

Bush szerint Hillary jó elnök lenne

Hillary Clinton aligha számított rá, hogy éppen Bush elnöktől kapja a legnagyobb biztatást a két év múlva esedékes elnökválasztáson való indulásához. Egy most piacra dobott interjúkötetben Bush úgy nyilatkozik, Hillary méltán követhetné őt az elnöki poszton.

BAMA

"Úgy vélem, Hillary Clinton tökéletes elnökjelölt lesz. Nagyon intelligens és sok tapasztalata van", idézik Bush elnököt a könyvben. Az említett mondatot Bush állítólag republikánus párttársaihoz címezte, nehogy alábecsüljék a demokraták minden bizonnyal legesélyesebb leendő jelöltjét, Hillary Clintont. Ezzel együtt az elnök azt is kifejti a könyvben közölt beszélgetés során, hogy utódjaként leginkább saját öccsét, Jeb Bush-t, Florida mostani kormányzóját szeretné a Fehér Házba juttatni. Ezzel az elképzelésével azonban van egy kis gond: az öcs egyelőre nem akar az Egyesült Államok elnöke lenni. Hillary méltó ellenfelének tartaná Bush elnök mostani külügyminiszterét, Condoleezza Rice-t is, de pechjére Rice is úgy nyilatkozott az egyik tévéműsorban, hogy nem akar indulni az elnökválasztáson. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában