Ország-világ

2006.02.17. 15:25

Dán keksz helyett 'Mohamed rózsáit' ropogtatnak Teheránban

Még mindig dúl a Mohamed-gúnyrajzok miatti tiltakozás a keleti országokban. Teheránban sajátos, szerencsére szelíd módját választották a bosszúállásnak. Mivel a dán szót hallani sem bírják, az eddig nagyon népszerű dán kekszeket átkeresztelték.

BAMA

A perzsák nagyon szeretik az édességeket, és nagy rajongói a dán vajas keksznek. Már régóta nemcsak importálják, hanem az iráni cukrászok is nagy mennyiségben sütik. A teheráni cukrászdák felügyelősége azonban a Mohamed-karikatúrák elleni tiltakozásul most elrendelte, hogy a kedvelt süteményt ezentúl nem lehet dán keksznek hívni, hanem "Mohamed rózsája sütemény" lesz a termék hivatalos neve. A Spiegel német lap teheráni tudósítójának tapasztalata szerint a vevők egy része azonban így már nem keresi a finomságot, a kevésbé sznobok azonban azt mondják: nekik mindegy, hogy mi a neve a keksznek, csak maradjon olyan finom, mint eddig volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában