Ország-világ

2006.02.25. 14:10

Dávid Ibolya kevesli

Tizenhat évvel a rendszerváltozás után még mindig keveseké a február 25-i emléknap - írta Dávid Ibolya, az MDF elnöke a kommunizmus áldozatainak emléknapján, szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében.

BAMA

Mind a mai napig nem tapasztaljuk, hogy a kommunizmus rémtetteinek elítélésében létrejött volna a nemzeti közmegegyezés - olvasható a Tiszteletadás a kommunizmus áldozatainak címmel közreadott levélben. "Az utóbbi évek, hónapok és hetek egyre fokozódó kampányhangulatában a személyes lejáratások és hatalmi játékok részeként jelen van a kommunista múlt. Lehet, hogy esetleg ártatlan személyek súlyosabb bélyeget kapnak, mint maga az ördögi rendszer" - írta a pártelnök.

Dávid Ibolya szerint a nemzeti jelszavak közé is becsempésződik a kádári nosztalgia, "nemzeti programként lehet rájátszani olyan életérzésekre, amelyek egyértelműen a hazug és bukott rendszer megfényesítését jelentik". A Magyar Demokrata Fórum a kommunizmus áldozatainak emléknapján "az emlékezés lobogójára a sokat szenvedett túlélők parancsát írja: a bölcsességet. (...) Csak a bölcsesség nyugalmával, józan mértéktartással teremthető újjá a nemzet. Csak ezáltal válhat normálissá az ország" - írta Dávid Ibolya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában