Ország-világ

2006.02.23. 20:04

Elfogadták a BRFK beszámolóját

Egyhangú szavazással elfogadta a BRFK elmúlt évi beszámolóját csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés.

BAMA

Gergényi Péter rendőrfőkapitány, külföldi rendőri vezetők megállapításait idézve, elmondta, hogy Budapest az egyik legbiztonságosabb főváros az Európai Unióban, a BRFK pedig az egyik legjobb rendőrség. Danielisz Béla (MSZP) a városrendészeti bizottság elnöke elismeréssel szólt arról, hogy az évi 110 ezer körül stagnáló bűncselekményszám mellett folyamatosan javul a nyomozások eredményessége és a felderítés mutatója.

Pozitívumként említette, hogy jelentősen csökkent az emberek biztonságérzetét befolyásoló durva bűncselekmények, köztük a rablások, a lakásbetörések, a betöréses lopások és a gépkocsilopások száma.

A főkapitányhoz hasonlóan sikerként értékelte az elnök a lakótelepi és a cityrendőrség munkáját, illetve az erős közterületi rendőri jelenlétet. Az ellenzéki képviselő méltatva a rendőrség munkáját, főként a közlekedéssel összefüggő gondokra hívták fel a figyelmet.

Szálka Miklós (Fidesz) egyebek közt szorgalmazta egy olyan térinformatikai rendszer kiépítését, amellyel figyelemmel kísérhető a közlekedési balesetek alakulása a városban.

Endrédy István (MKDSZ) arra hívta fel a figyelmet, hogy a demokráciákban a véleménynyilvánítások egyik formája a tüntetés. Mint mondta, úgy tűnik, mintha a tüntetések kapcsán az engedélyezési eljárási mód változott volna a BRFK-nál. Az elmúlt időszakban ugyanis a bíróság néhányszor elmarasztalta a fővárosi rendőrséget a demonstrációk jogszerűtlen feloszlatása miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában