Ország-világ

2006.02.14. 12:28

Hiller szerint betörés történt

Az MSZP értékei, az MSZP választási anyagai közé betörtek, mert a nagyobbik kormánypárt soha nem hozta nyilvánosságra azokat a kódokat, amelyekkel egy fidesz-szerveren keresztül szocialista választási anyagokat töltöttek le ismeretlenek az MSZP egyik alvállalkozójának szerveréről - állítja Hiller István, az MSZP elnöke.

BAMA

Hiller állítása szerint a „betörés” 2006. február 3-án tizennégy óra ötvenöt perckor kezdődött, a behatolók tizenegy órán át keresgéltek, összepakoltak, azután elvittek értékeket, nevezetesen 2912 dokumentumot, amelyekkel a párt választási kampányra készült.

A pártelnök prezentációs anyagain kívül – amelyek később a Magyar Nemzetben is megjelentek – más vezető politikusok, így Szili Katalinnak, az Országgyűlés elnökének, Lendvai Ildikónak, az MSZP frakcióvezetőjének, Lamperth Mónika belügyminiszternek, Juhász Ferenc honvédelmi miniszternek, Veres János pénzügyminiszternek, Szekeres Imrének, az MSZP elnök-helyettesének, Toller Lászlónak, Pécs polgármesterének, Molnár Gyulának, az MSZP budapesti elnökének, Újhelyi István, Burány Sándor, Szanyi Tibor, Nyakó István szocialista politikusoknak választási anyagait is lemásolták.

Hiller István hétfőn azt mondta, pátjának alapos oka van feltételezni, hogy február 3-án a Fidesz server.fidesz.hu azonosítójú számítógépes szerveréről hatoltak be az MSZP választási anyagaiba és vittek el onnan terveket, egyéni képviselőjelölti kreatív anyagok különböző változatait.

A fideszfrakció.hu internetes szerkesztőség hétfő esti közleményében azt írta: nyilvános internetes fórumokon napokon keresztül szerepelt az az információ, hogy a brain.relativ.hu honlapon megtalálhatók az MSZP nyilvánosságnak szánt kampányanyagai. A pártelnök Révész Máriusznak, a Fidesz szóvivőjének hétfői  kijelentésére, miszerint "az elmúlt hónapokban számos alkalommal előfordult, hogy az MSZP számítógépeiről kampányanyagokat töltöttek le a Fidesz szerveréről", azt mondta: a Fidesz hétfőn hat órán át hallgatott, hat óra után nagy nehezen egy összetákolt hírrel álltak ki". "Ez nemcsak kommunikációs zűrzavar, (hanem) politikai zűrzavar, ami a Fideszben uralkodik" - tette hozzá. Hiller István elmondta: az MSZP még vizsgálja, hogy tegyen-e rendőrségi bejelentést az ügyben.

Hétfőn az érintett cég, a budapesti székhelyű Relatív Kft. reklámügynökség ügyvezetője már tett feljelentést az ügyben a II. kerületi kapitányságon. A rendőrség számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen elrendelte a nyomozást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában