Ország-világ

2006.02.11. 00:00

Hó és hideg ostromolja Európát

Települések százai kerültek víz alá Németország keleti részén, míg délen hatalmas hóviharok teszik lehetetlenné a közlekedést. Bajorország katasztrófa sújtotta vidékein szünetel a tanítás, zárva maradtak az üzletek, hivatalok. Még Münchenben is folyamatosak a közlekedési gondok.

M. L.

Az ítéletidő miatt már nem- csak a buszok, hanem a metrók sem közlekedhetnek zavartalanul, mert a föld fölötti szakaszok váltói rendre befagynak. Az autópályákon mindennaposak a nagyobb karambolok. A közelmúlt tragikus csarnokomlásai miatt általános mozgalom indult a tetők leseprésére. A háztulajdonosok azonban képtelenek egyedül megbirkózni az ingatlanjaikon méteresre hízott jeges hórétegtől, így a tűzoltóság mellett a katonaság alakulatai is besegítenek a munkába.

A szokatlan hideg tömegesen szedi áldozatait Ukrajnában, ahol négy hét alatt több mint nyolcszázan fagytak meg. Alcsevszk városban ezreket fenyeget a fagyhalál, mert bő egy hete nem sikerül helyreállítani a fűtésrendszert, amely mínusz 38 fokos rekordhidegben mondta fel a szolgálatot. A városból 11 ezer gyermeket telepítettek ki, több ezer munkás dolgozik a rendszer javításán, de a fűtést csak néhány házban sikerült újraindítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában