Ország-világ

2006.02.11. 00:00

Játszóterek és klubok alapítványi pénzből

Hetvenöt település vezetői vettek részt tegnap az Egészséges Településekért Alapítvány tegnapi konferenciáján, ahol 41 millió forintos támogatás odaítéléséről tájékoztattak. A falvak többek között pletykapadok, játszóterek, falukemencék, ifjúsági klubok kialakítására, parasztolimpia, főzőbemutató szervezésére kaptak pénzt, egyenként néhány százezer forintot.

Bánky Bea

Dobrev Klára kuratóriumi elnök hangsúlyozta: a cél,  hogy  életminőséget javító, mozgással vagy egészséges táplálkozással kapcsolatos klubok és programok érdekében jól működő, egymást segítő közösségek kovácsolódjanak. Szatlóczkiné Díszházi Katalin, a települési egészségterv megvalósításában élen járó Kálmánháza jegyzője elmondta: a pénzből a tanyavilágban játszóteret hoztak létre, aszszonyaerobikot indítottak és bioétel-bemutatót tartottak. Két-három település összefogásával hatékonyabban felhasználható az idén várhatóan a tavalyi duplájára emelkedő keretösszeg – tette hozzá Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felesége.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában