Ország-világ

2006.02.05. 18:46

Katolikus körlevél a választók segítségére

Körlevelet intézett Gyulay Endre, a szeged-csanádi egyházmegye püspöke, hogy segítse híveit az országgyűlési választásokban. A megyéspüspök hangsúlyozta, hogy nem szeretne egyetlen párt mellett sem kiállni. A híveknek csupán abban kíván segíteni, hogy milyen szempontok szerint kellene kiválasztani az alkalmas személyeket.

É. S.

Gyulay arra kéri a híveket, hogy mindnyájan menjenek el szavazni, de voksukat gondolják át, s felelősséggel szavazzanak. A püspök tíz pontban foglalta össze azokat az irányelveit. A körlevél fontosnak tartja a család szerepét, a korrupció elleni harcot és a közbiztonság védelmét. Kitér a mindenkori élet védelmére, tisztelet illeti az embriókat, a bér-anyaságot, a klónozást és az eutanáziát elutasítja. A társadalom peremére szorultaknak munkaalkalmat kell biztosítani, és anyagi támogatást kell nyújtani. Az állami és egyházi iskolákat egyenlő normatív támogatás illeti meg. A püspök szerint a bevándorlókkal kapcsolatban a társadalomnak befogadó, nyitott magatartást kell tanúsítania, viszont védeni kell a többségi nemzet érdekeit is.

A múlt héten a Magyarországi Református Egyház adott ki körlevelet, amelyben választási részvételre ösztönözte és felelős döntésre hívta fel híveit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában